SEC, ARK 21Shares Bitcoin ETF Kararını Yine Erteledi – İşte Yeni Tarih

SEC, ARK 21Shares Bitcoin ETF Kararını Yine Erteledi – İşte Yeni Tarih

ABD SEC, Spot Bitcoin ETF’leri Kararlarını Ertelemeye Devam Ediyor
  • Haber Merkezi
  • 27.09.2023 - 10:03
  • Güncelleme : 27.09.2023 - 10:03
Sosyal Medya'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ARK 21Shares adlı Bitcoin ETF’in işlem görmesi teklifine dair kararını bir kez daha erteledi. Yeni belirlenen karar tarihi 10 Ocak.

Bu kararın ertelenmesi, iki partili bir grup yasa koyucunun Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onay sürecini hızlandırmak için SEC Başkanı Gary Gensler’e talepte bulunmasından kısa bir süre sonra geldi.

Kurulun yaptığı resmi duyuruda, önerilen düzenlemeyi tam anlamıyla incelemek adına daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

ABD SEC, Spot Bitcoin ETF’leri Kararlarını Ertelemeye Devam Ediyor

Bu erteleme kararı sadece ARK 21Shares Bitcoin ETF ile sınırlı değil.

SEC, Global X Bitcoin Trust için de karar sürecini 21 Kasım’a kadar uzattı. Bu, Bitcoin fonları hakkındaki başvuruların ardı ardına ertelenebileceğini işaret ediyor.

Bu son erteleme, SEC’nin ARK Invest ve 21Shares’in ilk başvurusuna ek bilgi ve yorum talebinde bulunduğu önceki bir ertelemeden sonra geldi.

Başlangıçta, SEC başvurunun sonucunu belirlemek için 13 Ağustos’u son tarih olarak belirlemişti.

Ark Invest’in Genel Müdürü Cathie Wood, bu ilk ertelemeyi öngörmüştü. Ayrıca, SECnin aynı dönemde birden fazla Bitcoin ETF başvurusunu onaylayabileceğini ifade etmişti.

Birçok Bitcoin ETF Başvurusu Değerlendiriliyor

Şu an itibariyle SEC, BlackRock, Fidelity, VanEck ve Invesco gibi piyasa liderlerinden gelen Bitcoin fonlarına dair başvuruları değerlendiriyor.

ARK 21Shares Bitcoin ETF bu başvuruların ilki oldu.

Bunun yanında, diğer Bitcoin fonlarına ilişkin karar tarihleri de ertelendi.

BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust, Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Trust ve Invesco Galaxy Bitcoin ETF için erteleme tarihi 17 Ekim olarak belirlendi.

Valkyrie Bitcoin Fonu için ise son karar tarihi 19 Ekim olarak ayarlandı ve Bitwise Bitcoin ETP Trust için karar tarihi 16 Ekim’e ertelendi.

Bugüne kadar SEC, olası dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonu endişeleri nedeniyle hiçbir Bitcoin ETF’ini onaylamadı. Ancak, 2021 yılında ilk Bitcoin vadeli işlem ETF’inin işlem görmesine izin verdi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ