SEC büyük ihtimalle Ether ETF’lerini kabul edecek: Standard Chartered raporu

SEC büyük ihtimalle Ether ETF’lerini kabul edecek: Standard Chartered raporu

İngiliz bankası Standard Chartered, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), Ether ETF'lerini de onaylamasını beklediğini belirtti.
  • Haber Merkezi
  • 31.01.2024 - 09:26
  • Güncelleme : 31.01.2024 - 09:26
Sosyal Medya'da Paylaş

Londra merkezli uluslararası bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Standard Chartered, SEC’nin Bitcoin gibi Ether ETF’lerini de onaylayacağını ifade eden bir rapor yayımladı. Rapor, bankanın dijital varlıklar araştırma departmanı tarafından kaleme alındı.

“23 Mayıs’ta onay bekliyoruz”

Bankanın ilgili bölüm başkanı olan Geoffrey Kendrick imzasıyla paylaşılan raporda 23 Mayıs itibarıyla beklemede olan taleplerin kabul edilmesinin yüksek ihtimal olduğu kaydedildi:

“ABD’deki Ether ETF’leri için 23 Mayıs’ta onay bekliyoruz. Bitcoin ETF’leri nasıl 10 Ocak’ta toplu halde kabul edildiyse, Ether ETF’leri için de aynısı geçerli olacaktır. Eğer Ether, Bitcoin’in yolundan giderse ETH fiyatı 4 bin dolara ulaşabilir”

“Grayscale yine itiraz edebilir”

SEC’nin Ether için şu ana kadar bir yatırım sözleşmesi tanımı yapmadığını belirten rapor, Grayscale’in Ether fonuna da vurgu yaptı:

“Grayscale şirketi, Ether fonuna da sahip ve onu ETF’e dönüştürmek istiyor. SEC, şu ana kadar Ether için bir yatırım sözleşmesi tanımı yapmadı ve eğer Grayscale’in başvurusu reddedilirse, şirketten SEC’ye yeni bir itiraz davası gelebilir. Ether’in CME’de regüle bir vadeli sözleşme olarak listelenmesi de önemli bir durum. SEC’nin, Ether’i CME’den farklı görmesi için neden yok”

100 bin ve 200 bin tahminleriyle hatırlanıyor

Bilindiği üzere Standard Chartered, kripto paralar konusunda yazdığı ses getiren raporlarla hatırlanıyor. Şirketin kısa dönem önceki bir raporunda Bitcoin ETF’lerinin kabul edilmesi halinde, sadece 2024 yılında 50 ilâ 100 milyar dolar arasında bir para çekebileceği, bu durumun da fiyatı 100 bin dolara getirebileceği belirtilmişti. Standard Chartered, 2025 için de 200 bin dolarlık tahminde bulunmuştu.

23 Mayıs 2024, ARK-21 Shares’in spot Ether ETF başvurusu için son tarih olarak biliniyor ancak uzmanlar, bu raporda olduğu gibi toplu bir onay ay da ret beklentisi içindeler.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ