SEC’in Binance ve Coinbase Davaları Sonrası Token İşlem Hacimlerinde Sürpriz Artış

SEC’in Binance ve Coinbase Davaları Sonrası Token İşlem Hacimlerinde Sürpriz Artış

Market Cap düşerken, işlem hacmi arttı
  • Haber Merkezi
  • 17.08.2023 - 09:28
  • Güncelleme : 17.08.2023 - 09:28
Sosyal Medya'da Paylaş

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance.US ve Coinbase gibi önde gelen borsalara, kayıtlı olmayan menkul kıymetler olarak sınıflandırılan 19 kripto para birimi hakkında dava açmasının ardından yaklaşık iki ay geçti ve bu token’lar yeniden toparlanmaya başlıyor.

CCData tarafından derlenen verilere göre, iddiaların ardından 19 tokenin toplam piyasa değeri yaklaşık 20 milyar dolar düştü, ancak bu süreçten sonra tokenların işlem hacmi daha sonra arttı.

Aynı veri kaynağında belirtildiği üzere, bu token’lerin kripto ticaretindeki toplam payı yaklaşık iki puan artarak %13’e yükseldi.

Bu gelişme ilk olarak Bloomberg tarafından duyuruldu.

Market Cap düşerken, işlem hacmi arttı

Davaların ortaya çıkmasından bu yana token’lerin toplam piyasa değeri yaklaşık %20 azalsa da, bu token’lerin ticareti devam ediyor.

Bu artan işlem faaliyeti, Robinhood, Bitstamp ve Bakkt gibi platformların bu token’leri delist etmesine rağmen gerçekleşti.

Kripto yatırım şirketi Arca’da bir trader olan Kyle Doane, Bloomberg’e yorumda bulundu. Doane, traderların bu menkul kıymet tokenlerine ilgi duymasının bir nedeni olarak Ripple’ın SEC aleyhine açtığı yasal davasındaki son mahkeme kararını gösterdi.

“Kayıtlı menkul kıymet olarak etiketlenen token’ler, düzenleyici belirsizliğin aşılması için bir fırsat olarak görülüyor. XRP hükümünden bu yana, düzenleyici belirsizlik teorik olarak arttı, bu da fiyatlarda olumsuz hareketlere yol açtı.”

Ripple davası, şirket lehine kısmen olumlu bir şekilde sonlandı; yargıç XRP token’inin doğası gereği bir menkul kıymet olmadığına hükmetti.

Yüksek volatilite, trader’ları çekiyor

Bloomberg’in belirttiğine göre, token’lerin işlem hacmindeki artış, genel piyasaya kıyasla daha yüksek fiyat dalgalanmasına sahip olmalarından kaynaklanıyor.

Solana blockchain’inin yerel token’i olan SOL, başlangıçta yaklaşık %35’lik bir düşüş yaşadıktan sonra yaklaşık %11 oranında bir toparlanma gösterdi.

Öte yandan, Cardano blockchain’inin yerel token’i ADA, tam bir toparlanma gösteremedi ve 4 Haziran’dan bu yana yaklaşık %20’lik bir düşüş yaşadı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ