Sıcak Gelişme: SEC, Valkyrie’nin Yaptığı Spot Bitcoin ETF Başvurusunu İncelemeyi Kabul Etti
  • Sıcak Gelişme: SEC, Valkyrie’nin Yaptığı Spot Bitcoin ETF Başvurusunu İncelemeyi Kabul Etti

Sıcak Gelişme: SEC, Valkyrie’nin Yaptığı Spot Bitcoin ETF Başvurusunu İncelemeyi Kabul Etti

Gelen son bilgilere göre SEC, Valkyrie'nin yaptığı başvurusunu incelemeye almayı kabul etti. Bu, spot ETF'in onaylandığı anlamına gelmiyor.
  • Haber Merkezi
  • 18.07.2023 - 09:34
  • Güncelleme : 18.07.2023 - 09:34
Sosyal Medya'da Paylaş

Son dakika bilgisine göre Valkyrie’nin SEC’e yaptığı spot Bitcoin ETF başvurusu, incelenmek üzere kabul edildi. Bu, spot ETF başvurusunun kabul edildiği anlamına gelmiyor. Yalnızca SEC tarafından inceleneceği anlamına geliyor.

İki gün önce BlackRock’ın başvurusu da benzer şekilde SEC tarafından incelemeye alınmıştı.Spot Bitcoin ETF’si, varlığın doğrudan elde tutulmasını gerektirmeden Bitcoin’in değerini takip eder. Ayrıca geleneksel bir borsada da alınıp satılabilecek.

CFTC Üyesi Pham, Kripto Para Sektörünün Regülasyonu Hakkında Konuştu
 

ABD Vadeli Emtia İşlemleri Komisyonu (CFTC) Komisyon Üyesi Caroline Pham, kısa bir süre önce Hazine piyasasının düzenlenmesine ilişkin tartışmaları ve CFTC ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki kripto para düzenlemesine ilişkin işbirliğini ele aldı.

Bloomberg’e bir röportaj veren Pham, sunucuyla yaptığı görüşmede bu önemli konulara ışık tuttu.

Röportaj, Hazine varlıklarının özellikle Mart ayında bölgesel bankalar üzerindeki etkisine ilişkin bir tartışma ile başladı. Pham, ABD Hazine piyasasında özellikle şeffaflık ve takas konularına odaklanan reformlara duyulan ihtiyacın altını çizdi.

Nakit piyasalarındaki değişikliklerin türev piyasaları üzerinde dalgalanma etkisi yaşatacağını ve merkezi takasa erişimi sağlamak ve likidite üzerindeki olumsuz etkileri önlemek için piyasa yapısı reformlarına düşünceli bir şekilde yaklaşmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Konuşma daha sonra varlıkların tokenleştirilmesine ve finansal piyasa altyapısının modernizasyonuna doğru kaydı. Pham, blockchain teknolojisini kullanarak menkul kıymetler gibi gerçek varlıkları tokenize etme potansiyelinin altını çizdi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ