Son Bitcoin Rallisini Öncesinden Haber Veren Ünlü İsim Şimdide Altcoin’ler İçin Sahnede
  • Son Bitcoin Rallisini Öncesinden Haber Veren Ünlü İsim Şimdide Altcoin’ler İçin Sahnede

Son Bitcoin Rallisini Öncesinden Haber Veren Ünlü İsim Şimdide Altcoin’ler İçin Sahnede

Kripto para analisti ve stratejisti DonAlt, Bitcoin'in (BTC) 22 bin doların üzerine varan yükselişinin ardından altcoin'ler için en iyi durum senaryosunu paylaştı.
  • Haber Merkezi
  • 23.01.2023 - 10:08
  • Güncelleme : 23.01.2023 - 10:08
Sosyal Medya'da Paylaş
Bu yılki Bitcoin rallisini önceden haber vermesiyle bilinen anonim kripto para analisti ve stratejisti DonAlt, Bitcoin‘in (BTC) 22 bin doların üzerine varan yükselişinin ardından altcoin’ler için en iyi durum senaryosunu paylaştı.

“Altcoin’ler Bitcoin’in Hareketini Bekliyor”

Kripto para analisti ve stratejisti DonAlt, 455 binden fazla Twitter takipçisine altcoin’lerin ABD doları karşısında “gerçekten çok iyi” göründüğünü söyledi. DonAlt, altcoin’lerin ABD doları karşısındaki işlem çiftlerinde yükseliş bekliyor olsa da 30 bin dolara varan güçlü bir BTC rallisi beklediği için altcoin’lerin Bitcoin karşısında önemli bir düzeltmeyle karşı karşıya kalacağını tahmin ediyor.

DonAlt, BTC rallisinin artık tükenme belirtileri gösterdiğinde bunu takip eden konsolidasyon döneminin altcoin’lere sermaye akışını tetikleyebileceğini belirterek “Bana göre altcoin’ler için en iyi durum şu: Bitcoin, BTC işlem çiftlerine (yaklaşık 26 bin dolar ila 30 bin dolar aralığı) sert bir şekilde nüksederek ralli yapar. Bitcoin geçici olarak zirve yaparak patlama yapar. Bunun olmasının ardından Bitcoin daha düşük zaman dilimlerinde ölü gedi sıçramaları yaparken altcoin’lerin çılgınca yükselir.  Her şey sıfırlanıyor, böylece yükselmeye devam edebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Analistin işaret ettiği gibi, geçmiş veriler ışığında her zaman Bitcoin fırladığında altcoinler arka planda kalma eğilimi gösterirler. Bitcoin’in soluklanmaya başlayarak konsolide olmasıyla ise altcoin’ler hareketlenir. Kripto veri platformu CoinMarketCap‘in sağladığı verilere göre BTC, bu yazının hazırlandığı sırada son 24 saatte kaydettiği yüzde 0,36 düşüşle 22 bin 747 dolardan işlem görüyor.

“Henüz Zamanı Gelmedi”

Öte yandan DonAlt, kripto para piyasasının durumuna daha geniş bir pencereden baktığında, kenara itilen sermayenin piyasaya yeniden aktığını gördüğünü belirterek “Ayı piyasası rallileri çok güzel. Hâlâ 30 bin doların gelmesini bekliyoruz ama ayıların terlemeye başladığı noktaya yaklaşıyoruz, öyle ki bazı ahırları BTC/ETH/alt’a dönüştürebilirler. İşlemlerimde TP (kar almak) istiyorum ama henüz zamanı gelmedi gibi hissediyorum.” dedi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ