Son Dakika: Bitcoin Borsası FTX Kurucusu SBF Tutuklandı!

Son Dakika: Bitcoin Borsası FTX Kurucusu SBF Tutuklandı!

SBF hapse mi giriyor?
  • Haber Merkezi
  • 13.12.2022 - 09:47
  • Güncelleme : 13.12.2022 - 09:47
Sosyal Medya'da Paylaş

Geçtiğimiz dakikalarda Bahama cephesinden gelen bilgilere göre, iflas eden kripto para borsası FTX‘in kurucusu olan Samuel Bankman-Fried, Bahamalı yetkililer tarafından tutuklanmış durumda.

ABD Başsavcısının isteği üzerine harekete geçen Bahamalı yetkililer, kripto para sektöründe büyük düşüşler yaşanmasına neden olan bir ismi şuan itibariyle tutuklamış durumda.Bahamalar Kraliyet Polis Gücü bu tutuklamayı, ABD’nin Bankman-Fried aleyhine suç duyurusunda bulunmasının ardından hemen sonra gerçekleştirdi. ABD şuan itibariyle Bahamalar hükümet yetkililerinin kısa süre içerisinde SBF’yi iade etmesini istiyor.

Bahamalar yetkilileri, ABD Başsavcısı Ryan Pinder’a atfedilen açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Alınan tebligat ve beraberinde verilen materyaller sonucunda, Başsavcı’nın SBF’nin tutuklanmasını istemesi ve ülkemizin Suçluların İadesi Yasası uyarınca gözaltında tutulması uygun görülmüştür.”

“İade için resmi bir talepte bulunulduğu anda Bahamalar, Bahama yasalarına ve ABD ile olan anlaşma yükümlülüklerine uygun olarak talebi derhal işleme koyma niyetindedir.”

Bahamalar Başbakanı Philip Davis, ABD’nin suçlamalarının yanı sıra FTX’in çöküşüne ilişkin kendi ülkesinde de soruşturmaların devam edeceğini aktardı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ