SON DAKİKA: Bitcoin Borsası FTX’den, Ödemelere İlişkin Duyuru Geldi!

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası FTX’den, Ödemelere İlişkin Duyuru Geldi!

FTX'de varlıkları kalanlar için son gün 29 Eylül.
  • Haber Merkezi
  • 14.07.2023 - 09:47
  • Güncelleme : 14.07.2023 - 09:47
Sosyal Medya'da Paylaş

Geçtiğimiz yıl itibariyle sektörün en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan FTX, CEO SBF nedeniyle iflas etmişti. ABD‘nin kayyum atadığı FTX, son dönemlerde ise yeni CEO John Ray ile birlikte toparlanmaya çalışıyor.

FTX geçtiğimiz günlerde müşteri talepleri için yeni bir portal başlatmıştı. İflas eden kripto borsası, şuan itibariyle bu konuya ilişkin bir duyuru metni paylaştı.

FTX son dakikalara paylaştığı duyuru metninde şu sözlere yer verdi:

“FTX BUGÜN MÜŞTERİLER İÇİN ÇEVRİMİÇİ TALEP PORTALININ BAŞLATILDIĞINI DUYURMAKTAN GURUR DUYUYOR.”

“Portal, müşterilerin FTX kimlik bilgilerini kullanarak, 11 Kasım 2022 tarihindeki FTX Borçluları’nın başvuru tarihine kadar geçmiş işlem bilgilerini ve hesap bakiyelerini görüntülemelerine olanak tanıyacaktır.”

“Müşterilerin, belirtilen miktarla, müşteri talebinin ileri sürdüğü miktar eşleşiyorsa, KYC bilgilerinin gönderilmesinden başka bir eylem yapmalarına gerek olmayacaktır.”

“Daha önce duyurulduğu gibi, ABD İflas Mahkemesi, “Müşteri Son Başvuru Tarihi”ni 29 Eylül 2023, Doğu Saati ile 16:00 olarak belirledi. Müşteri Son Başvuru Tarihi, Müşteri Taleplerinin sunulması için son tarihtir. Başvuru tarihine göre öncelik verilmemektedir. Talepler, sadece son tarihe kadar dosyalanmalıdır.”

“FTX Borçluları, gelecek haftalarda e-posta yoluyla veya yalnızca fiziksel bir posta adresi olanlar için posta yoluyla tüm müşterilere bildirim yapmaya başlayacaktır.”

“Bildirimler, müşterilerin talep beyanı sunma şekli hakkında talimatları içerecek, bunun içinde müşteri talep portalına erişim sağlanacaktır. FTX Borçluları, müşterilerin taleplerini talep portalı aracılığıyla göndermelerini teşvik etmekte ve posta yoluyla gönderilen taleplerin işlenmesinde gecikme olabileceğini belirtmektedir.”

“MÜŞTERİLER İÇİN ÜÇ ADIMLI BİR TALEP BEYANI SUNMA SÜRECİ BULUNMAKTADIR:”

  • İlk olarak, doğrulama yapıldıktan sonra müşterilerden KYC kimlik bilgileri istenir.
  • İkinci olarak, portal müşterileri, tüm geçmiş işlem bilgilerini ve hesap bakiyelerini içeren ayrı bir sayfaya yönlendirir.
  • Üçüncü olarak, portal daha sonra müşterileri, dilekçe tarihi itibarıyla net pozitif bakiyelere sahip her müşterinin taleplerinin ayrıntılarını listeleyen elektronik bir talep beyanı portaline entegre eder ve yönlendirir.

FTX’de bakiyesi kalan okurlarımızın, 29 Eylül tarihine kadar FTX’in açtığı bu portala bildirim yapmaları önerilir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ