Son Dakika: Bitcoin ve LUNA’yı Çökerten Do Kwon, Bu Ülkede Saklanıyor!

Son Dakika: Bitcoin ve LUNA’yı Çökerten Do Kwon, Bu Ülkede Saklanıyor!

Do Kwon hapse mi giriyor?
  • Haber Merkezi
  • 12.12.2022 - 09:30
  • Güncelleme : 12.12.2022 - 09:30
Sosyal Medya'da Paylaş

Kripto para sektörünün en büyük facialarından bir tanesi olan Terra Luna çöküşü, birçok kripto para yatırımcısının devasa oranda zarar etmesine neden oldu. Bitcoin‘i dahi çökerten LUNA faciası, halen sektörü etkilemeye devam ediyor.

Terra Luna projesi sıfırlanmış olsa da kurucu Do Kwon halen hapse girmemiş durumda. Uzun bir süredir kırmızı bülten ile aranan bir isim olan Kwon’un hangi ülkede saklandığı tespit edilmiş olabilir.Geçtiğimiz dakikalarda Güney Kore basınında çıkan son haberlere göre, Terra kurucusu Do Kwon Sırbistan’da saklanıyor.

Terraform Labs CEO’su Kwon’un her ne kadar geçtiğimiz dönemlerde Avrupa‘da saklandığı tespit edilmiş olsa da, şuan itibariyle yapılan son araştırmalarda güvenlik güçleri Sırbistan’a odaklanmış durumda.

Seul Güney Bölge Savcılığının Mali ve Menkul Kıymetler Suç Biriminin açtığı soruşturmada yetkili olan bir kişi Güney Kore basınına şu sözleri aktardı:

“GEÇENLERDE CEO KWON’UN SIRBİSTAN’DA OLDUĞUNA DAİR İSTİHBARAT ALDIK VE BUNUN DOĞRU OLDUĞU ANLAŞILDI”

Güney Kore Adalet Bakanlığı yetkililerinin, Terra Luna kurucusu Do Kwon hakkında açılan soruşturmada, Sırp hükümetinden işbirliği talep etme sürecinde olduğu biliniyor.

Interpol tarafından dahi aranan Kwon, ilerleyen süreçte tutuklanıp Güney Kore’ye gönderilecek gibi gözükmekte.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ