Son Dakika: Ukrayna Başkanı, Ateşkes Olmayacak Diyor! Bitcoin Tepki Verecek mi?

Son Dakika: Ukrayna Başkanı, Ateşkes Olmayacak Diyor! Bitcoin Tepki Verecek mi?

Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim devam ediyor.
  • Haber Merkezi
  • 6.01.2023 - 09:47
  • Güncelleme : 6.01.2023 - 09:47
Sosyal Medya'da Paylaş

2022 yılının en büyük olaylarından bir tanesi olan RusyaUkrayna savaşı, birçok vatandaşın şok olmasına neden olmuştu. 21. Yüz Yılda, Avrupa‘nın ortasında bir ülkenin işgal edilmesi, hiç beklenmedik bir olaydı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi, geleneksel finans piyasalarında büyük bir çöküş başlattığı gibi kripto varlıklarında sert bir şekilde düşüş yaşamasına neden oldu. Halen yaşanan bu düşüşleri telafi edemeyen lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), dip seviyelerde akümüle olmaya devam etmekte.

Rusya-Ukrayna Savaşında Yeni Gelişmeler Dikkat Çekiyor!

Geçtiğimiz saatlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin askerlerine emir vererek ateşkes ilan etmişti. Ortodoks Noeli nedeniyle 36 saat savaşmayacaklarını aktaran Putin, birçok yatırımcının “savaş sona mı eriyor?” şeklinde düşünmelerini sağladı.

Şuan itibariyle ise Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski kameralar karşısına geçerek bu ateşkes kararı hakkında açıklamalarda bulundu:

“ÜLKEMİZDEKİ SAVAŞ ANCAK RUS ASKERLERİNIN UKRAYNA’DAN ÇIKTIĞINDA  BİTER.”

“RUSYA, DONBAS’TAKİ İLERLEMEMİZİ DURDURMAK VE DAHA FAZLA EKİPMAN GETİRMEK İÇİN ATEŞKESİ KILAVUZ OLARAK KULLANMAK İSTİYOR”

Son dönemlerde Ukrayna ordusu Avrupa ve ABD’nin yardımlarıyla birlikte Rus ordusunu geri püskürtmeye başarmıştı. Rusya’nın ateşkesi bu başarıyı baltalamak için ilan ettiğini açıklayan Zelenski, savaşın devam edeceğini aktardı.

Bu açıklamalara ise şimdilik lider kripto para birimi Bitcoin’in tepki vermediği görüldü.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ