Tarihî rekor: Milyarlarca dolarlık Bitcoin, Alman polisinin eline geçti

Tarihî rekor: Milyarlarca dolarlık Bitcoin, Alman polisinin eline geçti

Bitcoin'lerin kullanımına ilişkin nihai karar bekleniyor
  • Haber Merkezi
  • 31.01.2024 - 09:28
  • Güncelleme : 31.01.2024 - 09:28
Sosyal Medya'da Paylaş

Almanya'da polis, tarihteki en büyük kripto para el koymasını gerçekleştirdiğini duyurdu. Toplam değeri 2,17 milyar dolar olan 50.000 Bitcoin, Alman polisinin eline geçti.

Coindesk'in haberine göre ele geçirilen BTC'lerin 2013 yılında Telif Hakkı Yasası'nı ihlal eden bir korsanlık web sitesinin faaliyetleriyle bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Olayla ilgili iki şüpheliden biri, Bitcoin'leri Federal Ceza Polisi Ofisine (BKA) gönüllü olarak transfer ettiğini açıkladı.

Henüz resmi yargı süreci başlamamış olmasına rağmen, şu anda devam eden soruşturmada bu olayın ardından gerçekleşen ticari para aklama iddiaları araştırılıyor.

Bitcoin'lerin kullanımına ilişkin nihai karar bekleniyor

Polis açıklamasında, el konulan Bitcoin'lerin kullanımına dair nihai bir kararın henüz alınmadığını belirtti. Süreç devam ederken, olayın finansal yansımaları ve gelecekteki adımlar merakla bekleniyor.

2023 yılında ABD hükümeti, 2013 yılında kapatılan karanlık ağ pazarı Silk Road ile bağlantılı olarak 216 milyon dolar değerinde Bitcoin'e el koymuştu. Arkham verilerine göre, ABD hükümeti şu anda 9,5 milyar dolar değerinde BTC tutuyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ