Tesla, bilançosunu açıklayacak: Elektrikli araç üreticisi Bitcoin (BTC) sattı mı?

Tesla, bilançosunu açıklayacak: Elektrikli araç üreticisi Bitcoin (BTC) sattı mı?

19 Nisan günü, yani yarın akşam açıklanacak bilanço
  • Haber Merkezi
  • 18.04.2023 - 11:02
  • Güncelleme : 18.04.2023 - 11:02
Sosyal Medya'da Paylaş

Kripto para piyasasında yeni haftada gözler Tesla’da olacak. ABD merkezli dev elektrikli araç üreticisi, 19 Nisan Çarşamba günü 2023 yılındaki ilk bilançosunu açıklayacak. İlk çeyrek bilançosu, ABD borsaları kapanınca, yani Türkiye saati ile 23.00 sonrası paylaşılacak. Bilançoda şirketin Bitcoin ve diğer kripto paralarının son durumu belli olacak.

Hatırlanacağı üzere Tesla, 2021 yılının Şubat ayında 1,5 milyar dolar değerinde BTC aldığını açıklamıştı.

Bu alım ile piyasa hızla yükselmiş, Tesla ise en büyük kurumsal kripto para yatırımcısı olmuştu. Ancak Elon Musk’ın sahibi olduğu şirket, zaman içerisinde bu varlıklarının önemli bir kısmını sattı.

İlk olarak 2021 yılının ikinci çeyreğinde 262 milyon değerinde BTC satıldı. 2022 yılının ikinci çeyreğinde ise kalan varlıkların %75’inin satıldığı açıklandı. 936 milyon dolar değerindeki bu satışın ardından Tesla’nın elinde yaklaşık olarak 10.000 BTC’nin kaldığı hesaplandı.

19 Nisan günü, yani yarın akşam açıklanacak bilanço ile birlikte bu kalan BTC’lerin son durumu öğrenilecek. Piyasa analistleri, geride bıraktığımız çeyrekte şirketin nakit akışında herhangi bir sorun olmaması nedeniyle satış yapmış olma ihtimallerini düşük görüyor. Ancak bunun yanında yeni bir alımın gerçekleşmiş olma ihtimalinin de düşük olduğu vurgulanıyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ