Tron (TRX) kurucusundan ABD hükümetine 1,14 milyar dolarlık Bitcoin teklifi

Tron (TRX) kurucusundan ABD hükümetine 1,14 milyar dolarlık Bitcoin teklifi

ABD hükümetinin elinde bulunan Bitcoin’leri satın almak istediğini söyledi
  • Haber Merkezi
  • 5.04.2023 - 09:45
  • Güncelleme : 5.04.2023 - 09:45
Sosyal Medya'da Paylaş
Kripto para sektörünün ünlü bir ismi olan Tron (TRX) kurucusu Justin Sun, ABD hükümetine elindeki Bitcoin’ler ile ilgili bir teklifte bulundu. 1 milyar dolar değerinin aşan BTC’lere ne olacağına bakalım.

Tron (TRX) kurucusu Justin Sun, ABD hükümetinin elinde bulunan Bitcoin’leri satın almak istediğini söyledi. ABD’nin elinde 1,14 milyar dolarlık BTC bulunuyor. Bu coinlere ise el koyarak sahip olmuştu. Bu ay bu Bitcoin’leri satmak istiyor.

Sun, Twitter’de 3,4 milyon takipçisine yaptığı açıklamada, ABD hükümetinin el koyduğu Bitcoin’leri yüzde 10 indirimle satın almayı teklif ettiğini bildiriyor. Böylece bu coinlerin satışı ile piyasaya olası etkilerini azaltmayı amaçlıyor. Ünlü isim Justin Sun, şöyle diyor:

“ABD hükümeti bu yıl ek 41.500 BTC satma niyetini duyurdu. Bunun piyasaya olası etkilerini azaltmak amacıyla, OTC (tezgah üstü) satış anlaşması ile bu BTC’leri yüzde 10 indirimler satın almayı öneriyorum.”

ABD hükümeti, hacker James Zhong’dan ele geçirdiği 51.351 BTC’nin geri kalanını satacağını duyurmuştu. Sun da bu haberler üzerine bu açıklamayı yaptı. Zhong’un ise söz konusu Bitcoin’leri 2012 yılında yasa dışı online pazar yeri olan Silk Road’dan çaldığı bildiriliyor.

ABD hükümeti 14 Mart’ta 9.861 BTC’yi 215 milyon dolara satmıştı. Şimdi de geri kalan 41.491 BTC’yi de satmak istiyor.

Bitcoin’in fiyatı şu an 27.588 dolar. Bu da ABD hükümetinin elindeki coinlerin değerinin 1,14 milyar dolar olduğu anlamına geliyor.

ABD hükümeti, el koyduğu Bitcoin’lerin geri kalanını Zhong mahkemede hüküm giymeden satmayacağını söylüyor. Mahkemenin Zhong ile ilgili kararını ise 14 Nisan’da açıklaması bekleniyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ