Twitter’ın Sahibi Elon Musk Oldu!

Twitter’ın Sahibi Elon Musk Oldu!

Dünyanın en zengin ismi, dünyanın en popüler sosyal medya platformunu resmen satın aldı. Elon Musk kısa süre önce şirketten ciddi miktarda hisse almıştı. Günler sonra Twitter’ın tüm hisselerini satın almak istemiş ve yönetim kurulu ilk günlerde bu fikre sıcak bakmamıştı. Fakat kısa süre önce Twitter satışı onaylandı.
  • Haber Merkezi
  • 26.04.2022 - 09:30
  • Güncelleme : 26.04.2022 - 09:30
Sosyal Medya'da Paylaş

Twitter’ın Sahibi Elon Musk Oldu!

Twitter, Tesla CEO’su ve Dogecoin hayranı Elon Musk’ın Twitter’ı hisse başına 54,20 dolardan satın alma teklifini kabul etti. Sosyal medya platformu tarafından paylaşılan bir basın açıklamasına göre Elon Musk, Twitter’ı satın alacak. Satın alma anlaşması ile Twitter hissedarları, Twitter hisselerinin her biri için nakit olarak 54,20 dolar alacak.

Daha önce, satın almanın her iki tarafının da hafta sonu görüşmeler için bir araya geldiği ve bugün en kısa sürede bir karar verilebileceği bildirilmişti.

Satın alma hakkında daha önce Musk şunları söyledi;

“İfade özgürlüğü işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır”.

Twitter’ın Musk’ın teklifini kabul etmesiyle ilgili basın açıklamasında Twitter CEO’su Parag Agrawal şunları söyledi;

“Twitter’ın tüm dünyayı etkileyen bir amacı ve ilgisi var. Ekiplerimizle derinden gurur duyuyor ve daha önce hiç olmadığı kadar önemli olan çalışmalardan ilham alıyoruz”.

 

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ