Vites Yükselten Bu Altcoin Önemli Kazançlara Göz Kırpıyor! Bitcoin İle Arayı Kapattı!
  • Vites Yükselten Bu Altcoin Önemli Kazançlara Göz Kırpıyor! Bitcoin İle Arayı Kapattı!

Vites Yükselten Bu Altcoin Önemli Kazançlara Göz Kırpıyor! Bitcoin İle Arayı Kapattı!

Altcoin kralı Ethereum'un fiyat hakimiyeti Bitcoin karşısında yüzde 22,4 artarak önemli bir artış gösterdi.
  • Haber Merkezi
  • 17.01.2024 - 09:44
  • Güncelleme : 17.01.2024 - 09:44
Sosyal Medya'da Paylaş
Bitcoin‘in (BTC) fiyatı spot ETF onayı sonrası büyük ölçüde konsolide aşamasına girerken, altcoin kralı Ethereum (ETH) yukarı yönlü güçlü hamleler yaparak en büyük kripto para ile arasındaki farkı kapattı. Santiment’ın sağladığı verilere öre Ethereum’un fiyat hakimiyeti Bitcoin karşısında kayda değer bir oranda arttı ve birçok zincir içi veri ETH için olumlu sinyaller veriyor.

Ethereum İçin Zincir İçi Veriler Son Derece Olumlu

Zincir içi veri sağlayıcısı Santiment‘ın sağladığı verilere göre Ethereum’un fiyat hakimiyeti Bitcoin karşısında kayda değer oranda arttı ve sadece geçtiğimiz hafta yüzde 22,4’lük bir artış kaydetti. Bu dönemde günde 89.4 bin yeni Ethereum cüzdan adresi oluşturulması ağın artan popülaritesini ortaya koyuyor. Özellikle, sadece dün 96.3 bin cüzdan adresi oluşturuldu.

Zincir içinde bu aktivite artışına ek olarak Santiment’in verileri, Ethereum‘un kripto para borsalarındaki arzının da tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 8,05’e yaklaşan önemli bir eğilim olduğunu ortaya koyuyor. Kendi kendine saklama ve stake etmeye yönelik bu eğilim, kripto para borsalarındaki arzın artmasından kaynaklanan endişelere kıyasla daha olumlu bir senaryo sunarak kısa vadede bir satış riskinin azaldığına işaret ediyor. Tüm bu zincir içi veriler, Ethereum’un mevcut piyasa gücüne ve bunun gelecekteki fiyat hareketleri üzerindeki potansiyel etkilerine ışık tutuyor.

ETH’nin Fiyatı İçin Kritik Eşikler

Ethereum’un ETH’sinin fiyatı 16 Ocak’ta hafif bir geri çekilme ile önemli olarak görülen 2 bin 500 dolar seviyesini yeniden test etti. Özellikle, bu seviye daha önce önemli bir direnç olarak hizmet etmişti, ancak şimdi altcoin kralı için destek görevi görüyor. Fiyat hareketi Ethereum’un bir konsolidasyon aşamasına girmeye çalıştığını ortaya koyuyor.

Bununla birlikte 2 bin 700 dolar seviyesi, kısa vadeli işlem aralığının üst sınırını temsil eden önemli bir eşik olarak öne çıkıyor. Analistler bu seviyenin çok önemli olduğunu ve buranın üzerinde olacak bir atılımı potansiyel ralli için zemin hazırlayabileceğini ve FOMO‘ya kapılan yatırımcıların ralliye katılmasının muhtemel olduğunu düşünüyor. Analistlere göre Ethereum’un fiyatı 2 bin 700 doların ötesine geçtiğinde 3 bin 400 dolara kadar yükselebilir.

Olumsuz senaryoda ise Ethereum bu seviyenin altında inecek olursa 2 bin 300 dolar seviyesine karşılık gelen 20 Günlük Üstel Hareketli Ortalama’ya (EMA) doğru aşağı yönde hareket edebilir. Yatırımcıların Ethereum’un kısa vadeli fiyat yörüngesindeki potansiyel değişimleri saptamak için bu kritik seviyeleri yakından takip etmeleri gerekiyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ