Wall Street karışık sonuçlar gösterirken Nvidia rekor seviyeye ulaştı

Wall Street karışık sonuçlar gösterirken Nvidia rekor seviyeye ulaştı

Nvidia için dönüm noktası, aksi takdirde temkinli bir piyasa ortamında parlak bir noktayı vurguladı.
  • Haber Merkezi
  • 10.01.2024 - 09:39
  • Güncelleme : 10.01.2024 - 09:39
Sosyal Medya'da Paylaş

Teknoloji sektörünün önde gelen oyuncularından Nvidia rekor seviyeye ulaşarak Nasdaq 'ın performansını destekledi. Nvidia için dönüm noktası, aksi takdirde temkinli bir piyasa ortamında parlak bir noktayı vurguladı.

Teknoloji alanındaki kazanımlararağmen, özellikle Hazine tahvil getirilerinin %4'ün üzerinde seyretmesi ve potansiyel para politikası değişikliklerine ilişkin yatırımcı tedirginliğinin devam etmesi nedeniyle piyasalarda daha geniş çaplı endişeler baş gösterdi.

S&P 500'ün %0,15'lik hafif bir düşüş yaşaması ve Dow Jones Endüstriyel Ortalamasının %0,42'lik bir düşüşle 157,85 puan gerilemesiyle Wall Street bugün büyük endeksler arasında farklı sonuçlarla kapandı. Buna karşılık Nasdaq Bileşik %0,09 oranında yükselmiştir.

Karışık sonuçlar, yatırımcıların, Federal Rezerv'in faiz oranı kararlarını etkileyebilecek önemli tüketici fiyat verilerinin ufukta olduğu bir beklenti ortamında gezinmesiyle ortaya çıktı.

Dijital para birimleri alanında, Bitcoin dalgalanmalarla dolu bir gün geçirdi ve nihayetinde %0,42'lik küçük bir kayıpla 46.739$'a indi. Kripto para biriminin hareketleri, genel piyasanın mevcut belirsizlikler arasında yön arayışını yansıttı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ