Warren Buffett’ın sağ kolu Charlie Munger: Bitcoin sistemi bozuyor

Warren Buffett’ın sağ kolu Charlie Munger: Bitcoin sistemi bozuyor

İlkel dönemlerden ileri düzey medeniyete geçişte güçlü paranın da önemi büyüktü.
  • Haber Merkezi
  • 6.11.2023 - 09:40
  • Güncelleme : 6.11.2023 - 09:40
Sosyal Medya'da Paylaş

Yatırım dünyasının en çok bilinen isimlerinden biri olan ve Warren Buffet'ın sağ kolu olarak da tanımlanan Charlie Munger, yine Bitcoin'i eleştirdi. Bitcoin başta olmak üzere, yaratılan birçok kripto paranın geleneksel finans sistemini bozduğunu belirten Munger, "İyi hazırlanmış geleneksel finans yemeğine kötü kokulu bir içerik katılması…" benzetmesini yaptı.

Warren Buffet’ın şirketi olan Berkshire Hathaway’in yönetim kurulu başkan yardımcısı olan Charlie Munger, ABD medyasından Wall Street Journal’a konuştu. Her zaman olduğu gibi yine Bitcoin ve diğer kripto paraları eleştiren Munger, ilginç bir benzetme de yaptı.

“Kötü kokulu bir top…”

Geleneksel paraların devletler ve egemen güçler tarafından çıkarılmasının, bu paralara güvenilmesinde büyük rol oynadığını belirten 99 yaşındaki yatırımcı, Bitcoin ve kripto paraların ise bu sistemi bozduğunu ifade etti:

“İlkel dönemlerden ileri düzey medeniyete geçişte güçlü paranın da önemi büyüktü. Bu deniz kabuğu da, altın da olabilir ancak paranın sağlamlığı her zaman çok önemlidir. Son dönemde yaratılan yapay paralar ise, bu iyi hazırlanmış geleneksel finans tarifine kötü kokulu bir top atıyor. İçeriği kötüleştiriyor”

3 milyar dolardan fazla serveti olan Munger daha önceki açıklamalarında da Bitcoin ve diğer kripto paraları eleştirmiş ve bu tarz paraların tamamen yasaklanması gerektiğini söylemişti.

Munger ayrıca kripto paraları kumar oynamakla eşit gördüğünü de belirtmişti.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ