XRP Balinaları Dolaşımdaki Arzın Yüzde 67’sini Kontrol Ederek Yeni Bir Rekor Kırdı

XRP Balinaları Dolaşımdaki Arzın Yüzde 67’sini Kontrol Ederek Yeni Bir Rekor Kırdı

Balinalar, dolaşımdaki token arzının %67'sini kontrol ediyor.
  • Haber Merkezi
  • 2.02.2024 - 10:55
  • Güncelleme : 2.02.2024 - 10:55
Sosyal Medya'da Paylaş
Kripto para piyasasında son günlerde önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Buna göre Ripple Labs’in token’ı XRP, balinalar tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Son olarak açıklanan verilere göre büyük XRP sahipleri, kripto varlığın dolaşımdaki arzının %67,2’sini kontrol ediyor ve bu rakam  şimdiye kadar görülmüş en büyük değer olarak dikkat çekiyor.

Ripple’a İlgi Devam Ediyor

Blockchain veri analiz firması Santiment’e göre XRP’nin fiyatı şu anda Ekim ayından bu yana ilk kez 0,50 dolar seviyesinin altına düşme riski taşıyor. XRP Ledger ağında 1 milyon doların üzerinde gerçekleşen balina işlemlerinin tek bir günde 217’ye yükselmesine rağmen bu gelişme XRP fiyatına yansımadı.Santiment, New York Güney Bölgesi Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesi Yargıcı Analisa Torres’in fintech firmasını ve iki yöneticisi olan Chris Larsen ve Brad Garlinghouse XRP adlı kayıtsız menkul kıymetleri yasadışı bir şekilde sunmak ve satmakla suçlayan SEC ve Ripple Labs davasında Ripple lehine bir karar vermesinden bu yana rakamların tek bir günde 1 milyon doların üzerindeki en yüksek balina işlemine karşılık geldiğini belirtti.

Ripple Cephesinde Dikkat Çeken Gelişmeler

Yargıç Torres; Larsen ve Garlinghouse’un XRP satışlarının programlanmış olduğunu ve kripto varlık borsalarında kör teklif ya da talep işlemleri yoluyla gerçekleştirildiğini belirtti. Bu işlemlerin Howey Testi kapsamında yatırım sözleşmesi olarak kabul edilme kriterlerini karşılamadığını açıkladı.

Ayrıca kripto varlık olarak XRP’nin bir yatırım sözleşmesi için Howey gerekliliklerini doğal olarak karşılamadığını da açıkladı. XRP’nin ikincil piyasa satışlarının yatırım sözleşmesi olarak sınıflandırılamayacağını çünkü fonların Ripple’a geri dönmediğini belirtti. Santiment, XRP’nin yükseliş için en iyi adaylardan biri olduğunu gösteren bazı önemli sinyaller olduğunu da sözlerine ekledi. XRP, geçtiğimiz hafta değerinin yaklaşık %1’ini kaybettikten sonra 0,506 dolardan işlem görüyor.Ripple Labs’in blockchain ağı XRP Ledger ise Web3 kullanıcıları tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Son olarak bakiyesi 1 XRP’den büyük cüzdan sayısında önemli bir artış yaşanması bu ağın kullanıcılar tarafından benimsenmeye devam ettiğini gösteriyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ