“Bitcoin 8 bin dolara düşebilir” dedi ve 2024’ü işaret etti

“Bitcoin 8 bin dolara düşebilir” dedi ve 2024’ü işaret etti

Online Blockchain CEO’su Clem Chambers, Stansberry Research’ten Daniela Cambone ile yaptığı röportajda Bitcoin’in fiyatını değerlendirdi.
  • Haber Merkezi
  • 8.12.2022 - 09:45
  • Güncelleme : 8.12.2022 - 09:45
Sosyal Medya'da Paylaş

FTX borsasının batışının, bu yıl başta Bitcoin olmak üzere diğer kripto paraların değerinde yüzde 60’tan fazla bir düşüşe neden olduğu ve hasarın yayılımı göz önüne alındığında, analistler amiral gemisi kripto paranın bir sonraki kısa vadeli hareketi hakkında tahminler yürütüyor.

Online Blockchain CEO’su Clem Chambers, Stansberry Research’ten Daniela Cambone ile yaptığı röportajda Bitcoin’in fiyatını değerlendirdi.

“Merkeziyetsizlik, kripto için esastır”

“Her şeyin henüz bitmediğini” düşünen Cambone, “İnsanlar, merkezi bir borsanın kötü bir şey olduğunun farkında değil. Merkeziyetsizlik, kriptonun faydası için esastır. Bir borsaya para yatırmak, bunu bir bankada gerçekleştirmekten farklı değildir.” ifadelerini kullandı.

Chambers, başka hiçbir şeyin ters gitmediği takdirle işlerin ‘bir mucize eseri’ tersine dönebileceğine işaret etti. Ancak Online Blockchain CEO’su, Bitcoin’in fiyatının hızla düşebileceği konusunda uyararak, “Bitcoin bir roket gibi yükselir ve bir kaya gibi düşer. Eğer borsalar birbiri ardına düşmeye başlarsa, o zaman Bitcoin’i kolayca 7 bin ya da 8 bin dolar seviyesinde görebilirsiniz.” dedi.

17 bin doları öngörmüştü

Chambers, 12 Eylül’de Bitcoin fiyatının 17 bin dolara ulaşacağını tahmin etmiş ve bu fiyata ulaşması halinde, 10 bin dolara kadar düşebileceğini ileri sürmüştü. Şu anda BTC, bu seviyenin biraz altında bir fiyattan işlem görmesi sebebiyle, kripto para uzmanı, piyasanın toparlanmasının 18 ay kadar sürebileceğini ve bunun Bitcoin’in yarılanmasının gerçekleşeceği 2024’ten önce görülmeyeceğini düşünüyor.

Tahminlerine devam eden Chambers, insanların FTX’ten sonra aylarca yaralarını saracaklarını ve herhangi bir alım baskısı oluşana kadar yarılanmanın gerçekleşmeyeceğini belirtti.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ