“Çarşambayı bekleyin” diyen Bitcoin madencilik şirketinin hissesi ikiye katlandı

“Çarşambayı bekleyin” diyen Bitcoin madencilik şirketinin hissesi ikiye katlandı

Anlaşmanın ardından yüzde 120’lik artış
  • Haber Merkezi
  • 29.12.2022 - 09:33
  • Güncelleme : 29.12.2022 - 09:33
Sosyal Medya'da Paylaş

İflas noktasına gelen kripto para madenciliği şirketi Argo Blockchain, “Çarşambayı bekleyin” diyerek borsada işlem gören hisselerinin alım satımının durdurulmasını istedi. Beklenen açıklama ise bugün geldi. Şirket, madencilik tesisi Helios’u 65 milyon dolara Galaxy Digital’e satacağını ve iflastan kurtulmak için varlığa dayalı yeni bir krediyi yeniden finanse edeceğini söyledi. Açıklama, şirketin hisselerini yükselişe geçirdi.

Bu ayın başlarında nakit yetersizliği nedeniyle ABD iflas kanununun 11. bölümü kapsamında iflas korumasına başvurmak zorunda kalabileceği uyarısında bulunan madencilik şirketi Argo, anlaşmaların şirketin faaliyetlerine devam etmesine olanak sağlayacağını söyledi.

Anlaşmanın ardından yüzde 120’lik artış

Bu yıl şimdiye kadar yüzde 92 değer kaybeden Argo’nun Londra’da listelenen hisseleri, kripto yatırım firması Galaxy Digital ile yapılan satış ve borcun yenilenmesi anlaşmasının ardından erken işlemlerde yüzde 120 artışla 8.5 penny’ye yükseldi.

Galaxy’den 35 milyon dolarlık kredi yeniden yapılandırma imkânı bulacağını söyleen şirket, bu sayede toplam borcunu 41 milyon dolar azaltabilecek.

CEO Peter Wall tarafından 2017 yılında kurulan Argo, düşen Bitcoin fiyatları ve Helios’taki elektrik maliyetleri nedeniyle azalan karlılık oranı karşısında zor günler geçiriyordu.

Kripto para madencilerinin üzerindeki kara bulut

Argo, Kanada’nın Quebec eyaletinde bulunan ve tamamen düşük maliyetli hidroelektrikle çalışan iki veri merkezindeki faaliyetlerine odaklanmayı planladığını bildirdi.

Bu yıl kripto para madencileri için zor bir yıl oldu. Marathon Digital, Riot Blockchain ve Valkyrie Bitcoin Miners ETF hisseleri nakit sıkıntısı ve borçla mücadele ederken yüzde 80 ila yüzde 90 arasında değer kaybetti. Kripto madenciliği veri merkezi operatörü Compute da eylül ayında iflas başvurusunda bulunmuştu.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ