“Resesyona gidiyoruz” diyen borsacıdan Bitcoin için pozitif senaryo
  • “Resesyona gidiyoruz” diyen borsacıdan Bitcoin için pozitif senaryo

“Resesyona gidiyoruz” diyen borsacıdan Bitcoin için pozitif senaryo

Milyarder iş insanı ve serbest fon yöneticisi Paul Tudor Jones, ABD ekonomisinin ya resesyonda ya da resesyonun eşiğinde olduğunu ileri sürdü. Jones, resesyonun lider kripto paralara yarayacağını düşünüyor.
  • Haber Merkezi
  • 11.10.2022 - 09:53
  • Güncelleme : 11.10.2022 - 09:53
Sosyal Medya'da Paylaş

Aylardır süren ve Bitcoin ile Ethereum‘u en yüksek seviyelerinden yüzde 70 aşağı çeken ayı piyasasına rağmen Paul Tudor Jones, en büyük iki kripto paranın durgunluk sonrası yükseliş kaydedebileceğini açıkça belirtti.

Milyarder hedge fon yöneticisi CNBC’nin Squawk Box programında yaptığı açıklamalarda, kripto paranın mevcut makroekonomik ortamdaki yeri hakkında konuştu. Jones, yeni ortaya çıkan varlık sınıfının gelecekte önemli bir büyüme kaydedebileceğini düşündüğünü söyledi.

“Resesyona doğru gidiyoruz”

Jones, küresel ekonominin mevcut durumuna ilişkin görüşlerini paylaşarak ABD’nin halihazırda bir resesyonda değilse bile bir resesyona doğru gittiğine inandığını belirtti. Büyük ihtimalle resesyon senaryosuna geçileceğini düşünen hedge fonu yöneticisi, 2020’li yılların ‘borç dinamiklerine vurgu’, mali açıklar ve “insanlara bir para biriminin uzun vadeli değerine güven veren politikalarla karakterize edileceğini” iddia etti.

“Bitcoin ve Ethereum gibi sınırlı varlıklar değer kazanacak”

Jones, küresel ekonomik krizden bu yana geçen yıllarda merkez bankalarının “büyük deneyler” yaptığını düşündüğünü belirterek bastırılmış getirilerin ve pandemi yardım paketlerinin parasal ve mali deneylerin sonuçları olduğunu savundu.

Kripto para alanını da değerlendiren Jones, yüksek enflasyon oranlarının kripto dalgası için potansiyel bir katalizör olduğuna işaret etti. Çok fazla paranın olduğu bir zamanda özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların sınırlı miktarda olmalarından dolayı bir noktada değer kazanacaklarını iddia etti.

CNBC’den Andrew Ross Sorkin’in kripto paranın bugünkünden çok daha yüksek bir değere sahip olup olmayacağını sorduğu Jones, “Bence öyle, evet” şeklinde cevap verdi ancak fiyatların ne zaman yükseleceğini bilmediğini belirtti.

Diğer yatırımcı ve analistlerin de tahmin ettiği gibi Jones, Fed’in şahin duruşundaki bir dönüşün küresel piyasalarda bir dalgalanmaya yol açabileceğini söyledi.

Milyarderler kripto paralarda yükseliş bekliyor

Jones, kasvetli makroekonomik görünümüne rağmen kriptonun sonunda bir toparlanma yaşayabileceğini öne süren ilk milyarder değil. Geçtiğimiz ay dünyaca ünlü milyarder yatırımcı Stanley Druckenmiller, Jones’a benzer görüşler paylaşarak, halkın merkez bankalarına olan güvenini kaybetmeye başlaması halinde ortaya çıkacak olası bir ‘kripto rönesansına’ işaret etmişti. Druckenmiller ayrıca 2023 yılında ABD ekonomisi için “sert düşüş” ve resesyon çağrısında bulunmuştu.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ